ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Κατάθλιψη και μοναξιά. Λέξεις που χαρακτηρίζουν την εποχή που ζούμε. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και μοναχικότητας.

 Η κατάθλιψη επηρεάζει όλες τις πτυχές ενός ανθρώπου καθώς και τις λειτουργίες του. Διαταραχές ύπνου, σωματικοί πόνοι, αγχωτικά επεισόδια, πονοκέφαλοι, ατονία και κούραση, αυξομειώσεις βάρους και σεξουαλικά προβλήματα είναι κάποια από τα συμπτώματα.

Ποια είναι η λύση; Πριν βιαστείτε να πάτε σε γιατρούς και να πάρετε φαρμακευτικές αγωγές, πάρτε ένα φίλο ή μία φίλη από το χέρι και απλά χορέψτε. Είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο χορός βοηθάει τον άνθρωπο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Οι μελέτες ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη που συμβουλεύουν τον κόσμο να ξεκινήσει χορό. Γιατί όμως;

  • Καταρχήν όλοι πλέον έχουμε ακούσει για τις περιβόητες ενδορφίνες ή αλλιώς τις ορμόνες της χαράς. Αυτές ενεργοποιούνται και απελευθερώνονται με την εκγύμναση και την έντονη άσκηση του σώματος. Αυτές οι ορμόνες λοιπόν καταπολεμούν την κατάθλιψη προσφέροντας αίσθημα ευεξίας και χαράς.

 

  • Το να χορεύεις και να λειτουργείς ομαδικά, έχοντας σαν επιβράβευση ένα όμορφο αποτέλεσμα βοηθάει στην αυτοεκτίμηση και δίνει κίνητρο για επανάληψη. Εθίζεσαι ουσιαστικά στο χορό. Επιπλέον νιώθεις μέλος του συνόλου το οποίο σου χαρίζει μία αίσθηση επιτυχίας.

 

fitness-dance

 

  • Ο χορός είναι εκτόνωση, λύνεται το σώμα και ξεσπά την κακή ενέργεια που είναι διοχετευμένη προσφέροντας χαλαρότητα και ηρεμία. Κάτι το οποίο βοηθάει στον ύπνο.

 

  • Υπάρχει κοινωνικοποίηση, που βοηθά τον κάθε ένα από μας να ξεφύγει από τη μοναξιά και τις σκέψεις που κάνει το μυαλό μας όταν είμαστε μόνοι.

 

 ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

 

 Ο χορός της κοιλιάς βοηθάει και γυμνάζει τους κοιλιακούς και πυελικούς μύες βοηθώντας την σεξουαλική μας ζωή.

Ακαδημαϊκές μελέτες στην Αυστραλία έδειξαν ότι η salsa και το tango καταπολεμούν το άγχος, το στρες και την αϋπνία.

Το φοξ τροτ φροντίζει και τονώνει τον εγκέφαλό μας καθώς μας προστατεύει από το Αλτζχάιμερ.

 

 

Το hip hop τονώνει τον εγωισμό μας και την αυτοεκτίμησή μας.

Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι ο χορός βελτιώνει τη στάση του σώματος και βοηθά στη διαχείριση του βάρους. Συνεπώς αλλάζει η εξωτερική εικόνα μας και αποκτάμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

 

Εσείς αλήθεια ακόμα διαβάζετε;