ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8/1


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

 Σαν σήμερα 8/1/1935 γεννήθηκε ο Έλβις Πρίσλεϊ ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ

Ο Elvis Presley γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935 στο Τουπέλο της πολιτείας του Μισισιπή και μετακόμισε όταν ήταν ακόμη παιδί στο Μέμφις. Εργαζόταν ως οδηγός σε μία επιχείρηση ηλεκτρισμού όταν στις 18 Ιουλίου 1953 αποφάσισε να επενδύσει 4 δολάρια σε ένα στούντιο ηχογράφησης που είχε διαθέσει για το κοινό η δισκογραφική εταιρεία sun records.

Εκεί ηχογράφησε το my happiness ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μητέρα του. Μία υπάλληλος της δισκογραφικής, η Μάριον Κέισκερ εντυπωσιάστηκε τόσο από την ηχογράφηση του νεαρού τραγουδιστή και την πήγε κατευθείαν στο διευθυντή της εταιρείας τον Σαμ Φίλιπς για να την ακούσει.

UNSPECIFIED - CIRCA 1970: Photo of Elvis Presley Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

Έπειτα από τρεις μήνες ο Σαμ Φίλιπς υπέγραψε συμβόλαιο με τον Έλβις για την ηχογράφηση του πρώτου single that’s alright mama. Ήταν 5 Ιουλίου του 1954.

Χρόνια αργότερα και αφού είχε κατακτήσει το κοινό του Μέμφις και άλλων περιοχών, ο Τομ Πάρκερ κανόνισε μεταγραφή του Έλβις από τη sun records στη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία rca. Πρώτο του τραγούδι με τη νέα δισκογραφική το heartbreak hotel, σύντομα έγινε νούμερο ένα σε πωλήσεις.

 Ο μύθος του Έλβις μόλις είχε γεννηθεί και διατηρείται ακόμη ζωντανός στην μνήμη των θαυμαστών του. Η Graceland, το σπίτι του Έλβις στο Μέμφις έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο και οι δίσκοι του εξακολουθούν να πουλάνε ενώ έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από το θάνατό του στις 16 Αυγούστου 1977 όταν ο βασιλιάς του rock and roll ήταν ακόμα πολύ νέος.

gracelandmansion-night