Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ : WATER LAIRD

Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Ο Water William Laird (26 Ιουλίου 1920 – 30 Μαΐου 2002) ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιρροή του λατινοαμερικάνικου χορού στην Αγγλία μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής λάτιν τρεις φορές και έχει προπονήσει πολλούς επιτυχημένους χορευτές όπως οι Allan TornsbergVibeke ToftEspen SalbergJukka HaapalainenSirpa Suutari και Donnie BurnsPeter Maxwell και Lynn Harman

 Ο Laird άρχισε να χορεύει με την αδερφή του Joan το 1930. Όμως η επαγγελματίας παρτενέρ του κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά ήταν η Andre Lyon. Το δίδυμο Laird – Lyon άνηκαν ξεκάθαρα στους χορούς αίθουσας. Ο Laird δεν ασχολήθηκε με το λάτιν παρά μόνο μετά τον πόλεμο.

Τα τρία πρωταθλήματα τα κέρδισε με την Lorraine Reynolds. Ίσως όμως η πιο σημαντική δουλειά του ήταν η ανάπτυξη της τεχνικής του λάτιν και η αποτύπωση του σε εγχειρίδιο με πίνακες και φωτογραφίες. Ήταν στην ουσία ένα βιβλίο καθοδήγησης και εκμάθησης των τεχνικών σημείων όλων των χορών, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από όους τους επαγγελματίες χορευτές και μάλιστα θεωρείται πρότυπη και έγκυρη δουλειά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com