ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ : WOLFGANG & EVELYN OPITZ


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

O Wolfgang και η  Evelyn από την Γερμανία ήταν επαγγελματίες λάτιν χορευτές οι οποίοι ενώθηκαν το 1960 και έκτοτε χόρευαν μαζί για 12 χρόνια, μέχρι το 1972.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι αν και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο <<Παγκόσμιοι πρωταθλητές>> την τελευταία χρονιά της επαγγελματικής τους καριέρας σαν ζευγάρι, το 1972, ο χορός τους και οι προκλήσεις τους συνέβαλαν στην διαμόρφωση των λάτιν χορών παγκοσμίως.

Στους περισσότερους διαγωνισμούς η έκφραση << Αν το κάνετε αυτό θα αποκλειστείτε>> ήταν συχνό φαινόμενο. Ήταν προκλητικοί και καινοτόμοι.

Για παράδειγμα ο Wolfgang το 1970 ήταν ο πρώτος που φόρεσε στολή γάτας σε διαγωνισμό.

Επίσης ο Wolfgang και η  Evelyn ήταν το πρώτο ζευγάρι που χόρεψε τσα-τσα και ρούμπα με έντονη κίνηση των γοφών, πολύ πριν οι διάσημοι Αμερικάνοι χορευτές όπως οι Bobby Medeiros και Vernon Brock το καθιερώσουν την δεκαετία του 1970. Ο Vernon Brock συγκεκριμμένα έκανε μαθήματα με τον Wolfgang για να ξεκινήσει επαγγελματικά την καριέρα του στην Ευρώπη.

Ο Wolfgang λάτρευε την Αμερική και πέταγε συνέχεια για Νέα Υόρκη, παρά τις 18+ ώρες, προκειμένου να ακούσει τον Tito Puente να παίζει cha-cha και να χορεύει υπό την συνοδεία του. Θυμάται ότι μαζευόταν 400 περίπου άτομα σε μια αίθουσα χωρίς κλιματισμό, σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω του καπνού αλλά με το που έβγαινε η μπάντα τα ξεχνούσαν όλα και απλά χόρευαν όλοι μαζί. Αυτή την ενέργεια και το κλίμα ήθελε να μεταφέρει και στην Ευρώπη..