ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ : Espen & Kirsten Salberg


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

 

Ο Espen γεννημένος  το 1952 και η Kirsten το 1947 ήταν και οι δύο από την Νορβηγία και μοιράζονταν το ίδιο χόμπι, τον χορό.

Ο χορός μπήκε από νωρίς στην ζωή και των δύο και ενώ ακόμα τότε δεν γνωρίζονταν, έκαναν τα πρώτα βήματα τους στον χορό, μη έχοντας ιδέα για το πώς θα εξελιχθεί από χόμπι σε μεγάλη μια αγάπη που θα τους ενώνει για πάντα.

Η Kirsten είχε αποκτήσει αρκετή εμπειρία ως performer και συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις και διαγωνισμούς όταν της σύστησαν τον Espen ο οποίος είχε βρεθεί ξαφνικά χωρίς ντάμα.  Ενώθηκαν χορευτικά σε ερασιτεχνικά επίπεδο και έκαναν το ντεμπούτο τους το 1973 εκπροσωπώντας την Νορβηγία στο International Latin. Η απόδοση τους ήταν καλή αλλά ήθελαν κάτι περισσότερο. Τον επόμενο χρόνο προσπάθησαν ξανά και βγήκαν στην έβδομη θέση αλλά πάλι δεν τους ήταν αρκετό.

Το 1974 πήραν την μεγάλη απόφαση να παντρευτούν και να φύγουν από την Νορβηγία ψάχνοντας καλύτερη εκπαίδευση και άψογη κατάρτιση. Για το λόγο αυτό μετακόμισαν στην Αγγλία. O Espen μάλιστα δούλευε ως κουρέας προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για την εκπαίδευση τους με τους  καλύτερους του είδους όπως οι  Walter Laird, Doris Lavelle, Lorraine Reynolds, και Rudolf Trautz. Δούλεψαν σκληρά και βγήκαν τρίτοι παγκοσμίως το 1975 στην κατηγορία 10 dance. Από εκεί και έπειτα επέστρεψαν πίσω στην Νορβηγία για να εργαστούν ως δάσκαλοι και παράλληλα διαγωνίζονταν σε επαγγελματικό πια επίπεδο.

Πάλι όμως έψαχναν το κάτι παραπάνω οπότε και επέστρεψαν πίσω στην Αγγλία για να προπονηθούν σκληρότερα. Σαν αποτέλεσμα το 1981 βγήκαν πρώτοι στο Blackpool Dance Festival και λίγο μετά κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό στην Φιλανδία. Στην καριέρα τους προστέθηκαν δύο συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα το 1982 και το 1983 όπου και αποσύρθηκαν επίσημα.