η ιστορία του χορού

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ, Ο ΧΟΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

O σύγχρονος χορός δημιουργήθηκε τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και ‘’κατάγεται’’ από την Αμερική και την Γερμανία. Ο συγκεκριμένος χορός ήταν μια γροθιά στο κατεστημένο και στις αυστηρές δομές του μπαλέτου αντιπροσωπεύοντας την ελευθερία και την δημιουργικότητα του ατόμου.

Μητέρα  του σύγχρονου χορού θεωρείτε η Isadora Duncan η οποία πίστευε ότι ο χορός δεν θα πρέπει να εγκλωβίζεται σε ψυχρά πρότυπα και τεχνικές, αλλά αντίθετα στην απόλυτη ελευθερία του ατόμου να καταθέτει την ψυχή του μέσου του χορού.

 

 

Ίδρυσε λοιπόν την πρώτη σχολή που μάθαινε στους χορευτές πώς να εκφράζουν όλα τα συναισθήματα τους, θετικά ή αρνητικά, μέσα από ελευθερία κινήσεων και εκφράσεων σε αντίθεση με ότι πρεσβεύει το μπαλέτο. Πολλοί χορευτές ακολούθησαν αυτό το νέο είδος και εντρύφησαν σε αυτό. Μια από αυτούς είναι η αξιοθαύμαστη χορογράφος Martha Graham η οποία εξέλιξε, απογείωσε και θεμελίωσε τον σύγχρονο χορό παγκοσμίως.

 

 

 

Οι πρώτοι χορευτές του σύγχρονου χορού λόγω πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών εκφράζονταν στον χορό τους με τρόπο σαφώς επηρεασμένο από την φτώχια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Ανά τα χρόνια όμως η εξέλιξη του χορού ήταν ραγδαία και οι χορευτές αναβάθμισαν τον χορό σε τέτοιο επίπεδο που χαρακτηρίστηκαν ζωγράφοι ή ακόμα και γλύπτες που συνέθεταν έργα έντονων συναισθημάτων με τρομακτική λεπτομέρεια που συγκινούσαν ακόμα και τον πιο δύσκολο θεατή.

 

Ο σύγχρονος χορός δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα και είναι από τους μοναδικούς χορούς που όση άριστη τεχνική και αν έχεις το συναίσθημα που αποδίδεις είναι αυτό που έχει σημασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com