ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/7


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Σαν σήμερα 16/7/1911 γεννήθηκε η θρυλική Ginger Rogers η οποία έγινε είδωλο του Hollywood και όχι άδικα. Ήταν από τις λίγες γυναίκες καλλιτέχνιδες που διέθετε όλο το πακέτο ομορφιά, υποκριτικές ικανότητες, εξυπνάδα, φαντασία και ήταν μια καταπληκτική χορεύτρια.

Όταν ακούς το όνομα Ginger Rogers αυτόματα σκέφτεσαι τον Fred Astaire και το αντίθετο, αυτό συμβαίνει γιατί σαν ζευγάρι πέρασαν στην ιστορία.

Η Ginger Rogers από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε σε διαγωνισμούς χορού και από την στιγμή που στέφτηκε νικήτρια, στην ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε και η καριέρα της. Συμμετείχε σε μιούζικαλ και ταινίες υπογράφοντας συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες. Το 1933 όμως ενώθηκε με τον Fred Astaire και μαζί έκαναν 5 ταινίες μιούζικαλ στα οποία οι χορογραφίες ξεχώρισαν σε εφευρετικότητα, λάμψη και γοητεία, ήταν πράγματι ότι καλύτερο είχε δει  ο κόσμος έως τότε.

Ενώ η Ginger Rogers διέθετε ομορφιά και υποκριτικές ικανότητες,  ταυτόχρονα  ήταν και μια θαυμάσια χορεύτρια. Ο Fred Astaire αντίθετα μειονεκτούσε και σε ομορφιά και σε ηθοποιία. Στην ηθοποιία τον βοήθησε πολύ η ίδια η Rogers για να μπορέσει να σταθεί στις ταινίες αλλά το κοφτερό μυαλό του, η γοητεία του πάνω στην σκηνή και οι εξαίρετες χορογραφίες που δημιουργούσε έκαναν αυτό το ζευγάρι αξεπέραστο.

 

 

Ενώ ο Fred Astaire είχε χρεωθεί όλη την δόξα για τις χορογραφίες τους η αλήθεια είναι πως και η Rogers βοηθούσε  με τις ιδέες της και η συμβολή της ήταν σημαντική. Έχει μείνει ακόμα η περιβόητη έκφραση <<Μην ξεχνάτε ότι η Ginger Rogers κάνει ότι ακριβώς και ο Fred, μόνο που το κάνει ανάποδα και πάνω σε τακούνια>>.

Η καριέρα της όμως δεν ήταν συνυφασμένη με τον Fred Astaire καθώς έκανε πάρα πολλά πράγματα μόνη της και έχτισε μια πολύ πετυχημένη καριέρα σαν ηθοποιός, ερμηνεύοντας πολλούς ρόλους.

Ο Fred Astaire λίγο πριν πεθάνει είχε παραδεχτεί ότι η Ginger Rogers ήταν η μοναδική παρτενέρ η οποία δούλευε πάρα πολύ σκληρά μαζί του, ταυτόχρονα έχτιζε την καριέρα της και ήταν η μοναδική που ποτέ δεν είχε κλάψει η λυγίσει από την πολύ πίεση που ασκούσε ο ίδιος για να βγάλει το τέλειο αποτέλεσμα. Μια άψογη καλλιτέχνης!