Μπατσάτα ο ρυθμός των χωρικών της Καραϊβικής


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Η μπατσάτα γεννήθηκε στις αγροτικές περιοχές- οι ρυθμοί και τα βήματά της ξυπνούν αναμνήσεις από τις αγροτικές κοινωνίες.

Η Κολομβία, η χώρα που διεκδικεί με σθένος τον τίτλο της πατρίδας της μπατσάτα, ισχυρίζεται ότι είναι ένας χορός που σε μεθάει. Η φράση αυτή έχει διττή σημασία.

Σε μία πρώτη ανάγνωση, αφού η μπατσάτα είναι ο χορός του φλερτ, όποιος τη χορεύει μεθάει, καθώς αφήνετε να παρασυρθεί στις συμβολικού χαρακτήρα και γεμάτες αισθησιασμό ερωτικές χορευτικές κινήσεις με τον/την παρτενέρ του.

 Η δεύτερη ανάγνωση της φράσης είναι κυριολεκτική. Καθώς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χορούς για γιορτές και πάρτι στο πλαίσιο της επικρατούσας ελευθεριότητας αυτός που χορεύει και φλερτάρει χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει το σκοπό του.

Από κάθε άποψη λοιπόν η μπατσάτα είναι ένας μεθυστικός χορός. Τα χαρακτηριστικά της ως χορού της κοινότητας αφορούν το γεγονός ότι χορεύετε ανά ζεύγη αλλά και ομαδικά. Το τελετουργικό του φλερτ πραγματοποιείται στην αρχική φάση του χορού, όταν ο άντρας κάνει πρώτος 3 βήματα προς την παρτενέρ του, η οποία υποχωρεί με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας τρία βήματα προς τα πίσω.

Στην επόμενη φάση είναι η σειρά της ντάμας να κάνει τρία βήματα μπροστά, όπως συμβαίνει πάντα στο παιχνίδι της ερωτικής κατάκτησης η οποία βασίζεται στην επιμονή και στην εσωτερική ένταση που είναι γεμάτη συναισθήματα και αισθησιασμό.