ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Εκτός από την παγκόσμια μέρα χορού υπάρχει και η εθνική μέρα χορού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που γιορτάζετε σήμερα. Εδώ και 8 χρόνια και κατόπιν απόφασης της Eleanor Holmes Norton, η οποία είναι γερουσιαστής, η 29η Ιουλίου αποτελεί εθνική μέρα χορού.

Πίσω από αυτή την ιδέα βρίσκεται ο Nigel Lythgoe, τον οποίο τον γνωρίζεται αν έχετε παρακολουθήσει το Αμερικάνικο So You Think You Can Dance. Η αγάπη του για τον χορό είναι μεγάλη για αυτό ως ιδρυτής του SYTYCD και τoυ ιδρύματος Dizzy Feet ζήτησε να επισημοποιηθεί η 29η Ιουλίου ως εθνική μέρα χορού και φυσικά τα κατάφερε.

 

 

Ο χορός έχει εξελιχθεί τρομερά στην Αμερική, όπως και ο τρόπος που τον αντιλαμβάνονται, είναι πια μέρος του πολιτισμού τους. Για τον λόγο αυτό το ίδρυμα Dizzy Feet με αφορμή αυτή την μέρα προσπαθεί να περάσει στα νέα παιδιά και όχι μόνο, ότι ο χορός είναι υγεία τόσο ψυχολογική όσο και σωματική και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Υπέρβαροι, άνθρωποι ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, άτομα με αναπηρία, άτομα με ειδικές ανάγκες και άνθρωποι από όλες τις ηλικίες μπορούν να χορέψουν και να ασχοληθούν με την τέχνη του χορού ακόμα και να προσφέρουν σε αυτόν ποικιλοτρόπως.

Αυτό το σημαντικό μήνυμα βρίσκεται πίσω από αυτή την μέρα και για το λόγο αυτό είναι άξιο αναφοράς και ενίσχυσης. Ο χορός είναι τέχνη, είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος αντίληψης, είναι κουλτούρα, δεν είναι φιγούρα ούτε μαγκιά. Όλοι έχουν δικαίωμα στον χορό και όλοι μπορούν να εκφράσουν την ψυχή τους μέσα από αυτόν χωρίς διακρίσεις.