ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ : Hans-Reinhard Galke & Bianca Schreiber 


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Ο Hans Galke ξεκίνησε τον χορό στα έντεκα του χρόνια όπου ως εξαιρετικό ταλέντο έγινε μέλος του Rot-Gold-Casino dance studio της πόλης του.

Το 1979 ξεκίνησε να χορεύει με την Margit Rupprecht, όπου βγήκαν πρώτοι στην κατηγορία 10 Dance του Γερμανικού Πρωταθλήματος. Εκείνη την εποχή μόλις είχε μπει στην Youth κατηγορία.

Κάθε χρονιά από εκεί και έπειτα, στην κατηγορία 10 Dance, κέρδιζαν συνεχόμενα και ήταν από τα πιο ηχηρά ονόματα στον χώρο. Συνέχισε να χορεύει με την Margit και στην ερασιτεχνική κατηγορία, όπου επίσης κράτησαν την πρωτιά στο 10 Dance σε εθνικό επίπεδο.

Το 1983 γνώρισε την νέα του παρτενέρ Bianca Schreiber και το 1984 επίσημα ξεκίνησαν την συνεργασία τους. Οι προπονητές τους ήταν οι Ute Streicher, Eugen Fritz, πιο μετά ο Espen Salberg από την Νορβηγία και ο Colin James από την Αγγλία.

 

 

Οι πρωτιές διαδεχόταν η μια την άλλη σε αγωνιστικό επίπεδο (ερασιτεχνική κατηγορία) ώσπου αποφάσισαν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο Latin.

Ανεβαίνοντας στην επαγγελματική κατηγορία αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο Blackpool της Αγγλίας, το 1991, όπου βγήκαν έβδομοι. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997 ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου καθώς αγωνίστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και έγιναν οι νέοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Έκτοτε έμειναν μαζί για 14 χρόνια όπου και αποσύρθηκαν επισήμως.

Ο Hans συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής και ως κριτής.