ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: DONNIE BURNS & GAYNOR FAIRWEATHER


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

Από τους μεγαλύτερους λάτιν πρωταθλητές παγκοσμίως είναι οι γνωστοί Donnie Burns και Gaynor Fairweather οι οποίοι έσπασαν όλα τα ρεκόρ χρυσών μεταλλίων.

O Donnie χόρευε από πολύ μικρή ηλικία και ήδη από τα δέκα του κέρδιζε τα πρώτα του μετάλλια. Προπονητής του στα μετέπειτα χρόνια ήταν ο Sammy Stopford, γνωστός πρωταθλητής, ο οποίος τoυς ένωσε με την Gaynor Fairweather. Πριν ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία οι Donnie και Gaynor διαγωνίστηκαν δύο φορές σε ερασιτεχνικό επίπεδο όπου πήραν και την πρωτιά. Το μέλλον τους ήδη διαγράφονταν λαμπρό.Το επίπεδο τους και η χημεία τους επιβεβαίωσαν τον Sammy Stopford καθώς η πορεία τους ήταν εκρηκτική.

 

 

Κάποια στιγμή βέβαια όπως όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές θέλησαν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες τους και να προπονηθούν με τους καλύτερους οπότε μετακόμισαν στο Λονδίνο και προπονήθηκαν με τον καλύτερο εκείνης της εποχής Water Laird. Μετέπειτα ταξίδευσαν στην Νότιο Αμερική για να προπονηθούν με τους πρωταθλητές του φλαμένγκο που τόσο αγαπούσαν και ήθελαν να εντάξουν στο ρεπερτόριο τους.

Μεταξύ 1984-1996 κέρδισαν συνεχόμενα την πρώτη θέση ανακοινώνοντας την αποχώρηση τους την τελευταία χρονιά. Μετά από ένα χρόνο (το 1988) επέστρεψαν και πήραν ξανά τον τίτλο τον παγκόσμιων πρωταθλητών όπου και επίσημα πια αποχώρησαν.

Ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους και ως επί των πλείστων συνέχισαν διδάσκοντας και μαθαίνοντας χορό στην επόμενη γενιά χορευτών.