ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6/7


Sharing spreads the fun
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube

 

Σαν σήμερα 6/7/1925 γεννήθηκε ο μεγάλος Μπιλ Χέιλι, ο πατέρας του ροκ εν ρολ. Αν και ο Έλβις έχει τον τίτλο του βασιλιά του ροκ εν ρολ και ομολογουμένως ήταν πρεσβευτής του νέου αυτού είδους, οι Άλαν Φριντ και Μπιλ Χέιλι ήταν αυτοί που πραγματικά το ξεκίνησαν.

Ο Μπιλ Χέιλι έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του με την μπάντα του Bill Haley and the Comets το 1953 όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι “Rock Around the Clock” το οποίο σκαρφάλωσε ψηλά στα charts και έφτασε μέχρι το νούμερο ένα. Έπειτα ακολούθησαν πολλές επιτυχίες όπως το “Shake, Rattle and Roll” και το περίφημο “See You Later, Alligator”.

UNITED STATES – CIRCA 1954: 1954, New York, New York City, Bill Haley and His Comets, Clockwise from bottom center: Joey DAmbrose, Johnny Grande, Billy Willamson, Bill Haley (top, center), Marshall Lytle, Dick Richards, This is the line-up of the Comets

 

 

Η μπάντα του Μπιλ Χέιλι μέχρι και το 1980 συνέχισε να εμφανίζεται  ανά τον κόσμο μιας και η γλυκιά ανάμνηση της εποχής σε συνδυασμό με τις αξέχαστες επιτυχίες του Μπιλ Χέιλι μάγευαν το κοινό που τόσο τους αγαπούσε.  Το 1979 μάλιστα, η μπάντα έπαιξε για την βασίλισσα Ελισάβετ αλλά δυστυχώς ήταν από τις τελευταίες εμφανίσεις του Μπιλ Χέιλι μιας και τα προβλήματα υγείας που τον έπληξαν ήταν αρκετά σοβαρά ώσπου κατέληξε το 1981. Μας άφησε όμως μια σπουδαία παρακαταθήκη.